25/10/11

Parc del Torrent Magí

El parc Torrent Magí es troba situat íntegrament al barri del Puig Teuleria. És un espai de terreny allargat, orientat de nord a sud i d’unes mides aproximades de 240 per 60 metres. Està ocupat pràcticament en la seva totalitat per un espai on aparcar el cotxes.

El nom actual és parc Torrent Magí i sempre ha estat el mateix. El nom fa referència al torrent que travessava Manlleu de nord a sud i passava per aquest lloc. A les vores del torrent, en el lloc actual del parc, s’hi plantava molt cànem per fer cordes. Les plantes eren assecades a la masia del Puig, d’aquí li ve el nom del Puig de Can Penjolls i, un cop assecades, es transformaven en cordes a la casa de Cal Corder que feia cantonada amb el passeig de Sant Joan
i la carretera d’Olot. El torrent prenia el nom d’una casa isolada que hi havia, can Magí, avui desapareguda, que estava en el pendent format per Dalt Vila i el llit del torrent, abans de construir-se la carretera de Torelló. Fins fa pocs anys el torrent Magí passava sota el serrat del Puig, a l’Hospital, i travessava el carrer de la Cavalleria per Can Sempre per anar a desembocar al costat de la fàbrica de Can Llanes.El nom li va ser posat l’any 1970 quan es va canalitzar el torrent i es va tapar.

Passegeu pel parc...


Bernat Prat