28/9/11

Carrer Font de Tarrés

El carrer Font de Tarrés està ubicat en el polígon industrial de la Font de Tarrés. Té una orientació est oest i s’estén des del carrer de Sogorb fins al capdamunt de la serra de Llafrenca. Té una longitud aproximada de 900 metres. La numeració comença al carrer de Sogorb i acaba amb el número 144 al final del perímetre urbà.

El nom oficial és carrer Font de Tarrés i fa referència a la font del mateix nom que hi ha a la meitat del carrer i que va ser molt festejada amb fontades i aplecs fins les darreries de la dècada de 1950. Segons alguns historiadors locals, el nom de Tarrés podria fer referència a la masia Tarrés citada en l’acta de consagració del temple de Santa Maria de l’any 906.

El nom va ser posat quan es va crear el polígon industrial de la Font de Tarrés, a partir de l’any 1989. Aquest polígon havia crescut anàrquicament i convenia posar-hi ordre, nomenar els carrers i dictar les mesures urbanístiques a seguir. Encara avui gaudeix d’un urbanisme que sembla extret de polígons de països del tercer món.
Passegeu pel carrer...

Bernat Prat