9/9/10

Carrer Tarragona

El carrer de Tarragona pertany íntegrament al barri del Puig Teuleria. Té una orientació nord-est sud-oest i una longitud aproximada de 240 metres. Comença al carrer de Ripoll i acaba amb el número 50 a l’avinguda Puigmal.

El nom actual és carrer de Tarragona i sempre ha estat el mateix. El nom fa referència a la capital provincial catalana. Tarragona és una ciutat catalana, capital de la província de Tarragona i de la comarca del Tarragonès. El municipi té 140.323 habitants. La seva ubicació a la costa del mediterrani i els monuments romans la converteixen en una atracció turística de primer ordre. Els orígens de la ciutat es remunten al poble iber de Kese. Però foren els romans el que la feren capital de la Hispània Citerior i, en temps de l’imperi, capital de la Hispània Tarraconensis. L’any 711 és conquerida pels musulmans i no serà reconquerida fins l’any 1116 per Ramon Berenguer III. La Tarragona de finals del segle XII ja era un nucli urbà plenament consolidat que s’havia convertit en el centre director d’un ample territori. Va mantenir l’estructura arquitectònica heretada de l’època romana. La Catedral es va consagrar l’any 1331. La ciutat de Tarragona va patir assalts i setges en les guerres catalanes dels Segadors, de Successió i de la Independència que la deixaren força malmesa. El permís estatal de comerciar amb Amèrica la va fer reeixir especialitzant-se en el comerç de vi i d’aiguardent. A la dècada de 1950 moltes indústries químiques es planten al camp de Tarragona encapçalades per la refineria de petroli.

El conjunt arqueològic que formen les runes romanes de Tarraco va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco l’any 2000.

El carrer va ser batejat l’any 1959.


Passegeu pel carrer...


Bernat Prat