25/6/10

Carrer Montseny

El carrer Montseny pertany al barri de l’Erm des del seu encreuament amb l’avinguda de Roma cap al nord, i al barri Nou cap al sud. El carrer té una orientació nord-sud tot i que no és completament aplomat. La seva longitud aproximada és de 750 metres. Comença al carrer d’Alta Cortada i acaba al carrer del pintor Guàrdia amb el número 98.
El nom actual és carrer Montseny i sempre ha estat el mateix. El nom fa referència al massís del Montseny situat al sud i en la direcció que indica el carrer. El Montseny ha estat sempre una de les serralades emblemàtiques dels excursionistes manlleuencs per la seva proximitat a la vila.
El Parc Natural del Montseny és el més antic de Catalunya i un dels més importants ja que, en una zona molt reduïda, conflueixen comunitats vegetals dels tres grans biomes europeus: l’euro-siberià, el boreoalpí i el mediterrani. L’any 1978 la Unesco el va declarar reserva de la biosfera. Té una extensió de 30.120 ha distribuïdes entre 18 municipis que pertanyen a tres comarques diferents: Osona, la Selva i el Vallès Oriental. Els seus límits naturals són la riera d’Arbúcies, els cursos alts de la Riera Major i del Gurri, el Congost i la plana del Vallès. Té tres grans conjunts muntanyosos que configuren el massís: la carena del Turó de l’Home i les Agudes, el Matagalls i el Pla de la Calma, amb els colls de Sant Marçal i Coll Formic que els separen. El seu punt més alt és el Turó de l’Home amb 1.703 metres.
El carrer va ser batejat l’any 1959.

Passegeu pel carrer...


Bernat Prat