25/6/10

Carrer de Raimon Mas

El carrer d’en Raimon Mas està ubicat íntegrament al Barri de Gràcia. Té una orientació nord – sud i està entre el carrer de Pau Caballeria i l’Avinguda de Roma. Té uns 200 metres de longitud. La numeració comença a l’Avinguda de la Diputació i acaba amb el número 26 a l’Avinguda de Roma. El tros de carrer que enllaça l’Avinguda de la Diputació i el carrer del batlle Pau Caballeria encara està per urbanitzar.

El nom actual és el de carrer d’en Raimon Mas i sempre ha estat el mateix. El nom fa referència al clergue Raimon Mas que fou alhora l’últim vicari perpetu de l’església de Santa Maria fins l’any 1817 i el primer rector de Manlleu fins l’any 1847. La seva importància històrica s’esdevé del fet que va ser comandant de sometents del Corregiment de Manresa i va lluitar contra Napoleó, amb molt d’encert, en la Guerra de la Independència.

El nom va ser posar el 8 d’agost de 1958 quan ja s’havien construït algunes cases a l’Avinguda de la Diputació, en el tros entre el carrer de Raimon Mas i el carrer d’en Pep Ventura tot aprofitant les infraestructures de les cases del Grup Sant Antoni.

Passegeu pel carrer...
Bernat Prat