22/6/13

Placeta de Pruit

La placeta de Pruit pertany íntegrament al polígon industrial de La Coromina. Està situada el mig de l’illa de cases que formen el carrer de Sogorb, el carrer de Tavertet, l’avinguda Bellmunt i l’avinguda Puigmal. És un quadrat de 15 per 15 aproximadament i dóna sortida al garatges de la part posterior de les cases. Té tres carrers de sortida per accedir als carrers que l’envolten, un dóna a la plaça de la Sardana, un altre al carrer de Tavertet i l’altre al carrer de Sogorb.


El nom fa referència al poble de Pruit de la comarca veïna del Collsacabra. Pruit és un nucli de població del municipi de Rupit i Pruit a la comarca d'Osona. La vila es va desenvolupar al voltant de l'església de Sant Andreu, ja esmentada l'any 995, quan pertanyia als vescomtes d'Osona i sempre ha estat unit al castell i jurisdicció de Rupit.

Aquest nom va ser posat l’any 1982 com la major part dels noms dels carrers del voltant. En un moment d’incertesa política es va voler homenatjar la comarca del Collsacabra que tanta tirada té per la gent de Manlleu. Era un nom neutre, apolític i d’acceptació general, tot i que mai es va consultar el veïnat pel bateig del nom.

Bernat Prat