9/9/10

Passeig del Dr. Oliveras

El passeig del Dr. Joan Oliveras fa de frontera entre el Baix Vila i el barri Nou fins al carrer d’Alta Cortada i entre el Baix Vila i el Dalt Vila a partir d’aquest punt. Té una orientació nord-oest sud-est i una longitud aproximada de 180 metres. Comença al carrer de Vilamirosa i acaba al carrer de Baixa Cortada amb el número 155, degut al fet que la numeració pertany a quan el carrer formava part de l’avinguda de la Diputació.

El nom actual és carrer del Dr. Joan Oliveras però no sempre ha estat el mateix. Fins l’any 1984 era el tros final de l’avinguda de la Diputació. El nom fa referència al metge manlleuenc Joan Oliveras i Llagostera. Aquest professional de la medicina va néixer a Manlleu l’any 1908. Els primers estudis els va fer al col·legi La Salle de la Vila. Va estudiar batxillerat amb el Pares Salessians de Mataró. La carrera de medicina la va fer a la Universitat de Barcelona. Va exercir de metge a la vila, des de l’any 1932 a l’any 1978, any en que es va jubilar. Des de l’any 1935 era director de l’Hospital de Sant Jaume. Home apassionat, amable i xerraire, fou el model del metge de família que hom volia. Va morir l’any 1980, a Manlleu. La vila li va dedicar un passeig i una font l’any 1984.

El metge va comprar la torre d’en Fernandet després de la guerra civil i aquell imponent edifici enjardinat aixecat pel fabricant Ferran Almeda a principis del segle XX, va ser conegut des d’aleshores com la torre de l’Oliveras. Va ser enderrocada pel boom immobiliari de principis del segle XXI.


Passegeu pel passeig...


Bernat Prat