És un parc preparat per a la mainada amb tanques perimetrals que impedeixen la sortida dels més petits. El parc fou inaugurat l’any 1993 i dedicat als germans Joan i Josep Viladomat i a l’Esteve, fill de Joan; tots tres van néixer a la nostra població.
Joan Viladomat i Massanas va néixer a Manlleu l’any 1885. Era el primer fill d’un barber vingut de Saldes i establert al carrer del Pont. Els primers estudis els va cursar al col·legi La Salle de Manlleu per entrar, poc després, al Seminari de Vic on va iniciar els seus estudis musicals, entre altres matèries. L’any 1908 es va casar amb Ramona Mercader de Manlleu i va establir la seva llar a Manlleu. L’any 1910 es trasllada a Barcelona i continua els estudis de música al Conservatori del Liceu, ja iniciats a la seva etapa manlleuenca. Al cap de poc munta una Acadèmia de Varietès que agafa una gran anomenada gràcies al mètode Viladomat d’ensenyar a cantar. Entra de ple en el món de l’espectacle barceloní obtenint una popularitat indiscutible. A part de l’acadèmia, composa nombrosos cuplets, tangos, sardanes, foxtrots i altres cançons lleugeres, així com alguna sarsuela i comèdia musical. Algunes de les composicions més conegudes del seu repertori són: “Foxtrot de les Campanes”, “Tango de la cocaïna”, “La catalanista”, “Fumando espero”, “El vestit d’en Pascual” i la sardana “Catalunya plora” composta arran de la mort d’Àngel Guimerà. Va morir a Barcelona l’any 1940 arran d’una pulmonia.
Josep Viladomat i Massanas va néixer a Manlleu l’any 1899. Era el germà petit del músic Joan Viladomat. L’any 1909 es trasllada a viure a Badalona amb el seus pares. S’inicia com a aprenent d’escultor al taller de Rafael Atché. Continua la seva formació artística en el taller de Joan Borrell. L’any 1917 va fundar amb altres companys el grup “Els evolucionistes”. Amb l’escultura “La maternitat” del 1923 es va donar a conèixer al gran públic. Es casa l’any 1924 i continua la seva productiva obra. Pren part en la guerra civil en la defensa de Madrid. Acabada la guerra s’instal·la a Andorra, la que ja no va deixar fins la seva mort l’any 1989. Entre moltes altres obres seves, cal destacar “La República” i “Raquel Meller” instal·lades a la ciutat de Barcelona i “Sant Francesc d’Assís” a Montserrat. A Manlleu hi podem trobar la “Manlleuenca” en motiu de l’homenatge a Josep Serra Sió, la figura femenina que es troba a l’entrada de l’Ajuntament de Manlleu, el relleu al·legòric del Ter a la façana de la Caixa d’Estalvis de Manlleu (ara Unnim) i algun pas de la processó de Setmana Santa.
Esteve Viladomat i Mercader, nascut a Manlleu el 9 d’octubre de 1910, va ser l’únic fill de Joan Viladomat.i Ramona Mercader. Poc temps després s’anava de la població per seguir al seu pare quan va fixar la seva residència a Barcelona. Entre 1928 i 1936 va adquirir estudis musicals i, posteriorment va fer de pianista en una orquestina de jazz anomenada Jovenivol’s orchestra. En aquesta època va exercir, també, de compositor tan de composicions del gènere dels especyacles musicals com composicions de tipus sardanístic. El 1937 es va casar a Misericòrdia Bargalló però molt aviat va haver d’ingressar a l’exèrcit i anar al front de la Guerra Civil. Retornat a casa, per qüestió de deficiència visual, va emmalaltir de tuberculosi dos anys després d’acabar-se la guerra. L’any 1947 va morir.
Passegeu pels voltans dels parc...
Bernat Prat