9/9/10

Parc d'Àngela Roca

El parc d’Àngela Roca pertany íntegrament al barri Nou. Té una orientació nord-sud i unes mides aproximades de 120 per 60 metres. Té forma rectangular, comença pel carrer del Doctor Fleming i acaba a l’avinguda de Roma amb el número 34.

El nom actual és parc d’Àngela Roca i sempre ha estat el mateix. El nom fa referència a Àngela Roca i Soler, mecenes de la vila. Nascuda a Manlleu l’any 1880 i morta l’any 1960. De la nissaga dels Roca, fundadors de Roca Radiadors, procedents de Manlleu, la seva magnanimitat cap al poble de Manlleu va fer que sufragués bona part de l’ampliació de l’hospital de Sant Jaume, un cop acabada la guerra, i que es fes càrrec de la construcció del Casal de Gràcia. Va ser nomenada filla predilecta de Manlleu l’any 1951.

La construcció del parc va fer desaparèixer el camí del Cementiri obert l’any 1953, un tros del qual coincideix amb el passatge d’Àngela Roca.

El parc d’Àngela Roca és l’exponent més clar de les cases d’en Riera. Aquest constructor immobiliari va idear una casa adossada amb garatge i jardí a la planta baixa, cuina menjador i sala d’estar al primer pis, i habitacions al pis segon. Va tenir un èxit immediat i se’n varen fer moltes en pocs anys, donant consistència al barri Nou a la dècada del 1960.

El parc va ser batejat l’any 1967.


Passegeu pel parc...

Bernat Prat