9/9/10

Carrer Torrent Magí

El carrer Torrent Magí pertany al barri del Puig Teuleria des de la carretera d’Olot cap al nord i al barri de la Cavalleria La Salut del carrer de la Cavalleria cap al sud. Té una direcció nord sud en el tram del barri del Puig Teuleria i fa un angle recte en l’altre tram, seguint la llera antiga del torrent. Té una longitud aproximada de 470 metres. Comença al carrer del Castellot i acaba amb el número 80 a la carretera d’Olot tot i que el carrer continua més enllà del carrer de la Cavalleria, però en aquest tram només acull darreres de cases.

El nom actual és carrer Torrent Magí però no sempre ha estat el mateix. Va néixer l’any 1970 com el passeig del 18 de Julio, el dia que Franco es va revoltar i va començar la Guerra Civil. El nom no va reeixir i als pocs anys amb l'adveniment de la democràcia va passar a dir-se el nom actual. L’any 1970 es va decidir canalitzar el torrent i cobrir-lo, donant lloc a un terreny verge que va donar per fer-hi el parc Torrent Magí i el carrer del mateix nom.

El nom fa referència al torrent Magí que travessava la vila de Manlleu. El torrent pren el nom d’una casa isolada que hi havia, can Magí, avui desapareguda, que estava a la pendent formada per Dalt Vila i el llit del torrent, abans de construir-se la carretera de Torelló. Fins fa pocs anys el torrent Magí passava sota el serrat del Puig, a l’Hospital, i travessava el carrer de la Cavalleria per Can Sempre per anar a desembocar al costat de la fàbrica de Can Llanes. És el segon torrent més important del terme. Té dos petits afluents: el de Camporat i el del Perer. És canalitzat a l’alçada del carrer Lleida. Neix als voltants de Puig-agut i desaigua al Ter enfront de can Sanglas, seu del Museu del Ter.

Passegeu pel carrer...

Bernat Prat