El nom actual és carrer de Sant Antoni però no sempre ha estat el mateix. L’any 1860 s’instal·là una fàbrica de gas per donar servei a la vila de Manlleu. El carrer es coneixia popularment com a carrer del Gas. L’any 1880 es va batejar com a carrer de Sant Antoni tot i que la gent continuava dient-li carrer del gas. L’any 1931, amb l’arribada de la Segona República espanyola, l’ajuntament acorda posar-li el nom de Capità Garcia Hernández. El nom fa referència a Angel Garcia Hernández, un militar espanyol que l’any 1930 es va revoltar a Jaca contra la Dictadura del General Berenguer, junt amb Fermin Galan. Va ser afusellat. L’any 1939 va recuperar el nom original.
Tampoc hi ha la seguretat respecte quin Sant Antoni estava dedicat però com que a l’inici del carrer hi ha una capelleta dedicada a Sant Antoni de Pàdua, les probabilitats indiquen que es tracta d’aquest sant. El nom fa referència al patró dels paletes. Sant Antoni de Pàdua va ser teòleg, predicador i frare portuguès. Va néixer a Lisboa l’any 1195 en el sí d’una família aristòcrata descendent del creuat Godofred de Bouillon, i va morir a Pàdua l’any 1231. Va ser canonitzat l’any 1232. La casa on va néixer va ser destruïda pel terratrèmol de l’any 1755. Contràriament al desig de la seva família, va ingressar a l’abadia agustiniana de Sant Vicenç, als afores de Lisboa, i es va fer monjo. L’any 1220 va canviar d’ordre, es va fer franciscà i es va posar Antoni de nom (es deia Ferran de naixement). Fou enviat pels seus superiors a predicar contra el catarisme, viatjant pel nord d’Itàlia i sud de França. Es va posar malalt i es va retirar a un bosc, en una cel·la que fa fer-se ell mateix. Ha estat la persona que s’ha canonitzat amb més rapidesa, 352 dies després de la seva mort. Se li atribuïren molts miracles, tant en vida com un cop mort. La ciutat de Pàdua li va dedicar una basílica per conservar les seves restes. Al cap de 30 anys de mort es va obrir el seu sarcòfag i es va trobar el cos totalment corrupte llevat de la llengua que estava en perfectes condicions.
Durant molts anys a la part final del carrer hi havia els darreres de la fàbrica d’embotits “La Piara”, i just a l’altra cantó, els darreres del col·legi del Sagrat Cor de La Salle. L’any 2006 es va derruir la fàbrica per urbanitzar el solar però la crisis econòmica ha tingut aturat el projecte.
A la casa que fa cantonada amb el carrer de Sant Jaume hi ha una capelleta dedicada a Sant Antoni de Pàdua que es va col·locar l’any 1922.
En aquest carrer hi va viure molts anys la cantant catalana Maria Dolors Lafitte. Aquesta cantant va néixer a Roda de Ter l’any 1949 i va morir a Girona l’any 2008. Va començar a cantar a Manlleu l’any 1964. El 1968 va gravar el seu primer disc “Cançons occitanes”. Era una component menor del grup de cantants catalans sorgits dels Setze jutges. Es va dedicar a recuperar música tradicional i medieval del cançoner sefardita i la lírica dels trobadors.