25/6/10

Carrer de Roca

El carrer de Roca està situat íntegrament al Barri de Gràcia. Té una orientació nord – sud i està comprés entre l’Avinguda de la Diputació i l’Avinguda de Roma. Té una longitud aproximada de 160 metres. La numeració comença a l’Avinguda de la Diputació i acaba a l’Avinguda de Roma amb el número 24.

El nom oficial és carrer de Roca i sempre s’ha dit igual des del seu naixement. El nom fou posat l’ 1 d’agost de 1954 per la inaugurar-se el Casal de Gràcia finançat en una gran part per l’empresa Roca Radiadores dels germans Roca, una nissaga que havia sortit de Manlleu. Foren els veïns del Barri de l’Estació, el nom que rebia el Barri de Gràcia en aquells anys, els que demanaren a l’Ajuntament posar aquest nom al carrer que s’havia format a l’aixecar-se el Casal de Gràcia.

Aquest carrer té en el cantó oest l’àbsis de l’església de Nostra Senyora de Gràcia i en el cantó est l’entrada principal del Casal de Gràcia inaugurat oficialment el 10 d’octubre de 1954. Just al davant de l’entrada del Casal i cap a l’oest, el carrer limita amb la Plaça de l’Església de Gràcia urbanitzada el 9 de gener de 1999. També limita a l’est amb l’àrea esportiva del Barri amb les curioses estructures monumentals inaugurades el mateix dia.

A partir del carrer de Voltregà, el carrer s’eixampla amb un passeig d’arbres entre els dos carrils.

Passegeu pel carrer...


Bernat Prat