23/6/10

Carrer Clavelles

El carrer de Clavelles està situat íntegrament al Barri de Gràcia i té una orientació d’est a oest. Comença al carrer d’en Rusiñol i acaba al davant just de la Plaça de Gràcia, on comença el carrer d’en Pau Caballeria. Té una longitud aproximada de 150 metres. La numeració s’inicia al carrer d’en Rusiñol i acaba amb el número 46 a l’alçada de la plaça de Gràcia.

El nom actual és el de Carrer de Clavelles. El seu nom fa referència a la Quadra de Clavelles, municipi independent de Manlleu fins la seva unió amb la vila l’any 1841. La Quadra de Clavelles estava situada a l’oest de la vila, just com indica la direcció del carrer de Clavelles, i comprenia les masies entre el riu Ter i la vertical del Poquí. Tenia una església dedicada Sant Miquel que estava en un lloc sobre la masia de la Roca del que s’ha perdut la referència.

El nom es va posar el 23 d’agost de 1956 ja que s’havien edificat algunes cases al principi del carrer aprofitant les infraestructures del Barri de l’Estació, el nom que rebia aquell tros del barri de Gràcia en aquelles dates.


Passegeu pel carrer...

Bernat Prat