23/6/10

Carrer d'Albert de Benet

El carrer d'Albert de Benet està situat al Barri de Gràcia. Va de nord a sud amb un petit biaix quan travessa el carrer de Voltregà. En el moment actual va des de l’Avinguda de la Diputació fins el carrer Arnald de Corcó. La última casa ja comença a apropar-se a la masia del Benet. Té una longitud d’uns 400 metres però en un futur pot arribar a molta més longitud ja que té projecció cap al nord. La numeració comença a l’Avinguda de la Diputació i arriba fins el número 30, una casa nova, en construcció a la cruïlla amb Arnald de Corcó. El carrer té tres trams diferenciats: el primer tram que va de l’Avinguda de la Diputació fins el carrer Voltregà és un carrer normal amb cases als dos costats; el tram entre el Carrer Voltregà i l’Avinguda de Roma, és més ample que l’anterior tram i té una zona enjardinada al mig; el tercer tram que va de l’Avinguda de Roma fins el carrer Arnald de Corcó torna a ser semblant al primer tram amb la particularitat que té el Parc del Benet en un costat.

El seu nom actual és Carrer d’Albert de Benet. Abans era conegut com el Camí del Benet ja que era l’accés manlleuenc a aquesta masoveria. Albert de Benet va néixer a Manlleu l’any 1640 a la masia del Benet. Va ser un valent i arriscat militar que es va distingir en diversos combats durant la guerra d’Hongria contra els turcs. Va morir l’any 1686 en un acte de valentia durant l’assalt de la ciutat de Buda. La biografia està treta del Manlleu de l’any 1948 i és obra de Francesc Pujol, còpia de la que va posar Domènech Torrent i Garriga a “Manlleu: croquis para su historia”.

El seu nom va ser posat l’any 1959 substituint el nom antic de Camí del Benet. El primer edifici es va construir l’any 1955.


Passegeu pel carrer...

Bernat Prat