23/6/10

Avinguda Garrotxa

L’avinguda Garrotxa està situada al barri de la Cavalleria La Salut. Té una orientació nord sud i una longitud aproximada de 200 metres. La numeració comença a la carretera de Roda i acaba amb el número 46, a la carretera d’Olot.

El nom actual és avinguda Garrotxa i sempre ha estat el mateix. El nom fa referència a la comarca propera de La Garrotxa situada a llevant de l’avinguda, uns quants quilòmetres enllà. La Garrotxa és una comarca prepirinenca de la província de Girona i que limita amb les comarques del Ripollès, Osona, La Selva, el Gironès, el Pla de l’Estany, l’Alt Empordà i el Vallespir. La comarca es pot dividir en dues parts; l’Alta Garrotxa, amb un paisatge abrupte, de valls estretes i profundes rodejades de parets de roca i la Baixa Garrotxa que és suau i humida, amb valls planes per l’efecte de l’activitat volcànica. La capital de La Garrotxa és Olot. La comarca té el Parc Natural de la Zona Volcànica de La Garrotxa que és el millor exemple de paisatge volcànic de la Península Ibèrica. La Garrotxa té una extensió de 735,4 qms2 i una població propera als 52.000 habitants. Comprèn la conca alta del riu Fluvià i les capçaleres de les rieres d’Amer i de Llémena.

El carrer va ser batejat l’any 1982 ja que surt citat en les llicències d’obres de l’Ajuntament d’aquest anys i en canvi no figura en el plànol de Manlleu editat el mateix any.


Passegeu per l'avinguda...

Bernat Prat