23/6/10

Avinguda Bellmunt

L’avinguda de Bellmunt fa de separació entre els polígons industrials de La Coromina i el Verdaguer. La seva orientació és nord-est sud-oest i la seva longitud aproximada de 500 metres. L’avinguda de Bellmunt és la prolongació de l’avinguda de Roma més enllà de la plaça de la Sardana. Comença a l’encreuament amb l’avinguda Puigmal i acaba amb el número 41 al carrer Francesc Puget, tot i que hi ha el projecte de fer-la continuar fins la ronda de Matagalls.

El nom actual és avinguda de Bellmunt i sempre ha estat el mateix. El nom fa referència a la muntanya de Bellmunt situada al nord de la vila. La Serra de Bellmunt és una serra situada al municipi d'Orís (Osona), amb una elevació màxima de 1.246,9 metres. Al seu cim es troba el Santuari de Bellmunt. Aquest santuari ha estat molt visitat per la gent de Manlleu en tota la història. Era un punt d’excursionisme tradicional, abans de la guerra, de les colles excursionistes Puigsacalm i Pedraforca de Manlleu que solien fer el trajecte Manlleu, Sant Pere de Torelló, Santuari de Bellmunt, Vidrà, Forat Micó, Puig Agut i Manlleu.

La primera referència de l’avinguda de Bellmunt s’ha trobat en les fitxes de llicència d’obra de l’Ajuntament de Manlleu l’any 1978. Es desconeix l’any exacte en que va ser batejada.


Passegeu per l'avinguda...


Bernat Prat