24/9/10

Passatge d'Àngela Roca

El passatge d’Àngela Roca pertany íntegrament al barri Nou. Té una orientació nord sud i una longitud aproximada de 90 metres. Comença al carrer d’Alta Cortada i acaba al carrer del Doctor Fleming sense que hi hagi numeració específica.

El nom actual és passatge d’Àngela Roca i no sempre ha estat el mateix. Va néixer amb el nom de camí del Cementiri l’any 1953 quan es va inaugurar el nou camí que portava del carrer d’Alta Cortada fins la porta del cementiri. Abans del 1953, el trajecte dels difunts fins el cementiri passava pel carrer de Tras lo Mur. A partir del carrer del Doctor Fleming, el camí va donar pas al parc d’Àngela Roca i al parc del Cementiri.

El nom fa referència a Àngela Roca i Soler, mecenes de la vila. Nascuda a Manlleu l’any 1880 i morta l’any 1960. De la nissaga dels Roca, fundadors de Roca Radiadors, procedents de Manlleu, la seva magnanimitat cap al poble de Manlleu va fer que sufragués bona part de l’ampliació de l’hospital de Sant Jaume, un cop acabada la guerra, i que es fes càrrec de la construcció del Casal de Gràcia. Va ser nomenada filla predilecta de Manlleu l’any 1951.

El passatge es va batejar l’any 1967, el mateix que el parc que porta el seu nom.


Camineu pel passatge...

Bernat Prat