25/6/10

Carrer del batlle Ignasi Mas

El carrer del batlle Ignasi Mas pertany íntegrament al barri de Gràcia. Té una orientació est-oest i una longitud aproximada de 350 metres. Està previst que vagi del carrer d’en Santiago Rusiñol fins el carrer de Raimon Mas enllaçant amb el carrer Pau Cavalleria, però a dia d’avui encara no està obert.

Aquest carrer portarà el nom d’un batlle de Manlleu i mestre d’obres singular. Ignasi Mas i Güell, anomenat popularment com “Nasi paleta” va ser alcalde de Manlleu del novembre del 1910 al gener del 1912. En el seu pas per l’alcaldia del municipi va promoure les següents actuacions: Millora de l’enllumenat públic, millora i reforma del clavegueram, millora de la instrucció pública, millora de la sanitat a l’escorxador municipal.


No obstant cal remarcar l’activitat d’Ignasi Mas com a “mestre d’obres”, essent constructor de molts i importants edificis de Manlleu. Fou el màxim impulsor dels corrents noucentistes i modernistes a Manlleu, en les edificacions en les quals va intervenir (encara existeixen cases al carrer del Pont, de la Cavalleria i plaça de Dalt Vila, que guarden la seva empremta).

El nom va ser posat sobre el plànol l’any 1994.

Bernat Prat