23/6/10

Carrer Amistat

El carrer Amistat pertany íntegrament al barri de Vilamirosa. Té una orientació est-oest i una longitud aproximada de 130 metres. Comença al carrer de la Pau i acaba, amb el número 38, al carrer de Vilamirosa.

El nom actual és el de carrer Amistat i sempre ha estat el mateix. El carrer fa referència al sentiment de l’amistat. L’amistat (del llatí amicus, "amic", que deriva de amore, "estimar") és una relació afectiva entre dues o més persones. L’amistat es dóna en diferents etapes de la vida i en diferents graus d’importància i de transcendència. L’amistat neix quan les persones troben inquietuds comuns. Hi ha amistats que surten als pocs moments de conèixer-se i altres que tarden anys en fer-ho. La veritable amistat dura tota la vida. Aristòtil menciona tres tipus d’amistat: per interès, per plaer o per al bé. Però només aquesta última mereix el nom d’amistat.

La primera menció del nom del carrer Amistat s’ha trobat en les fitxes de llicència d’obra de l’Ajuntament, l’any 1977. Es desconeix l’any exacte en que fou batejat el carrer.


Passegeu pel carrer...

Bernat Prat